Безплатна доставка за поръчки над 100лв

Маските AirLief са проектирани да филтрират прах, полен, бактерии и вируси до размер от 0,1 микрона (до фини частици като PM2.5 и PM0.3). Маските са тествани и сертифицирани в лаборатория в Полша (ЕС).

Маските имат европейски сертификат FFP2. Този сертификат е доказателство за ефективността на целия респиратор, а не само на филтъра. Европейският стандарт FFP2 не е абсолютно еквивалентен, но до голяма степен същия с американския стандарт N95.

Маските AirLief могат да филтрират повече от 96% от частиците с диаметър по-малък от 0,1 микрона (стотици пъти по-тънки от човешката коса). В момента нашият екип работи върху маска, която може да филтрира повече от 99% и може да бъде сертифицирана за FFP3 (най-високият стандарт за полумаски), очакванията са ни да бъде готова до края на годината.

Маските са тествани за вируси с диаметър от 0,1 до 0,5 микрона и имат 96% ефективност. Забележка: някои от вирусите са под 0,1 микрона, но по действащите стандарти за полу маски е много трудно да се каже до каква степен се филтрира всеки вирус, зависи от самия вирус. Въпреки това, за хора, които не са болни и използват маски за защита от болести, стандартът FFP е най-приложим, тъй като маската се тества и за това колко добре прилепва към лицето (така нареченото тестване на прилепване). От друга страна, медицинските маски са предназначени за носенето на болния (хирург), така че няма да разпространява болести, за здрави, които да не се заразят – действието им е съмнително.

Маската също филтрира и миризми, благодарение на активния въглен. Забележка: миризми от цигарен дим или игоряло дизелово говриво са прекалено агресивни, за да се неутрализират, но се намалява мириса им.

 

Количка
  • No products in the cart.